Pahvipellet ja muut kuvatukset

Näissä vaaleissa jo kaiketi jokaisella edokkaalla on pahviset kokovartalokuvat joita tukijoukot raahaavat tilaisuudesta toiseen vallankin jos ehdokas itse ei vaivaudu tai ehdi paikalle.

Kuinka tämä villitys alkoikaan?

Aikaan kun Niinistöstä yritettiin tehdä pressaa oli kokonainen laiva varattu kokoomuksen kellokkaille ja vanavedessä kulkijoille vaaliristeilyn nimissä. Laivalla oli runsaasti ns Pahvi-Sauleja joita sitten puolenyön jälkeen nähtiin useamman keski-ikäisen naikkosen raahaavan hyttiinsä. Yhteistä heille taisi olla ajatus päästä lähempään tuttavuuteen tuolloin aidon puolivallattoman leskimiehen kanssa mutta joutuivat tyytymään pahviseen korvikkeeseen erään itseään eteenpäin suunnanneen puoluetoimiston tyttösen vedettyä välistä. Tyypillistä kokoomuslaista toimintaa, ajetaan vain omia etuja ja puoluekin ja sen parhaat tukijat  jäävät taka-alalle.

Perussuomalisten kutsuttua Lauran-päiväkaffeelle ajattelin antaa kelpo vinkin heille mainontaa varten. Tilanne oli silläkertaa mitä otollisin koska Hämeen-Sanomat oli lähettänyt toimittajansa ja valokuvaajan juuri tekemään juttua Lauran kaffeetilaisuudesta. Niinpä sitten alustukseksi kerroin edelläolevan ja jatkoin: Kokoomuksen peruskannattajakunta koostuu keski-ikäisistä naisimmeisista kuin taasen persujen kannattajat ovat miehiä ja usein vielä naimattomia ns peräkammarin poikia.

Tälle joukolle olisi parhainta mainosta teettää Laurasta ns puhallettava versio. Alalla on varmaan paljon tekijöitä vapaana pornon mentyä nettiin, eihän alan kaupoissa vilske käy. Nimikin olisi valmiina tekeleelle: Blakiaatti-Laura!

Paikalla oli persujen paikallista kärkeä, paikallis-puheenjohtaja ja valtuutettu Niemelä. Lupasivat harkita ehdotustani ja mikä tärkeintä eivät lyöneet, pahoinpidelleet ja heittäneet kadulle. Kahvitkin tarjosivatten!

Hämeen-sanomat ei kylläkään mitään ehdotuksestani kirjoittanut vaikka siihen nimenomaan luvankin annoin, oikein kuvalla ja nimellä!

7 kommenttia artikkeliin “Pahvipellet ja muut kuvatukset”
  1. Erkki Strömberg sanoo:

    Ainoa asia joka saa minut tänään lähtemään vaaliuurnille on toive jotta Niinistö valittaisiin vasta toiselta kierrokselta.
    Hänestä on tullut perin ylimielinen herra joka saisi saada opetuksen ettei ole koko kansan pressa.
    Työttömien kyykytyslain läpilaskun olisi pitänyt avata kansan silmät totuuteen mutta tämä onkin kansa joka haluaa pimeydessä vaeltaa!
    Kävin muidenkin vaalitilaisuuksissa, ihan Merja Kyllösellekin kerroin hänen uusimman lempparinimensä, tantraseksimerja! Ei ollenkaan loukkaantunut. Hän on kivasti osannut ottaa ehdokkuuden huumorin voimin, tietoisena jotta lopputulokseen ei näillä vaalella muutosta tule.
    Niinistön on media valinnut ja tänään jopa Hesarin pilapiirtäjä Kralsson oli antanut piirroksensa vaalivankkurien vetäjäksi Niinistölle.
    Ikävä sivumaku jäi Niinistön tilaisuudesta Hämeenlinnan Tavastilasta. Kannatajajoukkojen nuoret jakoivat heliumpalloja ja aivan ala-asteikäiset pojat niitä kilvan hakivat ja sitten immapasivat kaasun. Kävin vihjaamassa jakajille mihin tarkoitukseen pojat niitä hakivat ja sen jälkeen pikkutytöt saikin hakea seuraavat pallot pojille.
    Heliumia kun impaa jo kymmenvuotiaana onkin jo kypsä 18 vuotiaana sitten äänestämään vaikka niinistöjä!

  2. Erkki Strömberg sanoo:

    Tällähetkellä ylen vaaliennuste on jotta Niinistö valitaan eka kierroksella noin 62 % äänisaaliilla.
    Se on suurinpiirtein sama prosentti kuin viime vaalien hänen toisen kierroksen äänisaalis. Eli näyttäisi siltä jottei Niinistön kannatus ole kasvanut kuudessa vuodessa lainkaan.
    Media riemuitsee vallan ennenkuulumattomasta tuloksesta. Eka kertaahan nyt valinta tapahtuu suoran kansanvaalin aikaan eka kierroksella. Neljä presitenttiä on näin valittu, paljon enemmän muuten.
    Tässä touhussa ollaan täysin hiljaa Kekkosen kannatuksesta joka oli parhaimmillaan 20% suurempi kuin nyt Niinistön.
    Kekkosta kannatti 1978 yhdeksän puoluetta/porukkaa joista seitsemän sai valitsijamiehiä yhteensä 260/300. Kekkosen valisija-ehdokkaat saivat 82.4 % annetuista äänistä.
    Olis siinä Niinistöllä vielä parannettavaa, mut kun tulos jää hänen kohdaltaan tähän!

  3. Eero Heikkinen sanoo:

    Onhan se niin, että Kekkonen oli ainutkertainen ilmiö. Ilmiö, joka täytti paikkansa juuri oikeaan aikaan. Silloin tarvittiin hänenlaistaan moniosaajaa. Suomen suunta määritettiin ja vakiinnutettiin ja samalla uralla meno jatkuu myös Niinistön aikana. Ei hänen ole tarvinnut suuntaan puuttua. Ja hyvä ettei ole puuttunut. Niinistön suosiosta huolimatta häntä voisi kutsua perässähiihtäjäksi. Monet eivät äkkiseltään antamaani nimitystä tule hyväksymään. Kannattaa kuitenkin matustella olisiko nimityksessä jotain perääkin.

    Muuten Suomen suunta on slaalomia. Vaikka talous näyttää hyvälle, mutta henkinen puoli on menosa alaspäin ja sen seuraukset näkyvät viiveellä muissa kansamme elämän osioissa. Nopeiden voittojen suosio on liian kova. Meistä liian moni on surffareita käyttäen hyväksi myötäallon tuomaa hyötyä. Ennustajat lukevat liian lyhyitä talouden syklejä. Kurssien päivittäinen seuranta antaa väärän kuvan ja väärän toimintaimpulssin.

    Näillä mietteillä tänään.

  4. Erkki Strömberg sanoo:

    Ulkopolitiikassa myös tänä päivänä tarvitaan moniosaajaa, ehdottomasti.
    Maantieteellisen sijainnin takia Suomen on ikuisesti otettava huomioon millainen suurvalta on itärajan takana ja ollakseen länsimainen demokratia suhteet Eurooppaan on oltava kunnossa. Amerikkalaisten jäätyä toisen maailmansodan jälkeen miehittämilleen alueille Eurooppaan myös heidän ja johtamansa Naton kanssa on tultava toimeen.
    Suurin uhka Suomelle on liika lähentyminen Natoon ja Yhdysvaltoihin koska silloin Venäjä alkaa katsella mitä pikkuvaltio länsirajallaan puuhaa. Paras takuu rauhallemme on pitäytyä niin kaukana Natosta kuin mahdollista. Sen joukkoja ei missään tapauksessa olisi syytä laskea aluellemme ja aluevesille. Myös kaikenlainen pakotehörhöily EU:n mukana sahaa vai omaa oksaamme. Olemme menettäneet kenties pysyvästi Venäjän suuntaan maataloustuotteiden suurkaupan.
    Niinistö ei ole mikään Paasikiven-Kekkosen linjan jatkaja muussa kuin propakandassaan. Kokoomus ajaa Suomea Natoon ja Niinistä on molempien juoksupoika. Nato kannanottoa vaaleissa vältteli ja viimen muotoilu oli ”ei tällä hetkellä” kun pakko oli jotain sanoa. Eikö presitentillä ole mitään pitemmälle menevää kuin ”tämä hetki”?
    Tyhmitä mitä nyt tehdään etenkin kokoomuksen johdolla on sen ”pikkupoikien” stuppien hokema ”venäjä venäjä venäjä” ja sen myötä epäluulon kylväminen Venäjän suuntaan valtiojohdon tekemänä.
    Suomi on ennekin joutunut sotaan laskettuaan/pyydettyään vieraan vallan joukkoja maahamme jotka ovat vihamielisiä Venäjää kohtaan ja itse ollut mukana ”ryssänkammoa” luomassa. Eikö vanhoista virheistä opita mitään?
    Kekonen oli viisas pitäessään kokomuksen hallituspaitsiossa.
    Nytten se taitaa olla mahdottomuus mutta silti se olisi suotavaa rauhan säilymisen kannalta. Ääriryhmät tulisi laittaa ojennukseen eikä niiden paikka ole maan hallituksessa.
    Putinin tultua naapurin pressaksi ja Suomen Niinistö ”kokoomuksen pikkupojat” ilakoivat: Meillä on presitentti joka takana on kokoomus joka on Putinin puolueen veljespuolue. Miksiköhän kokoomus on tästä aivan hiljaa tänä päivänä? Luulisi suhteet naapurimaahan saatavan parampaankin kuntoon kun kerran ollaan veljespuolueita.

  5. Eero Heikkinen sanoo:

    Paras turvallisuutemme tae olisi, ei meidän pressamme, vaan Venäjän muuttuminen normaaliksi eurooppalaiseksi, anteeksi ei kun länsimaiseksi yhteiskunnaksi. Sen takia ei eurooppalaiseksi kun se tuntuisi EU maiselta. EU ei edusta länsimaisuutta vaan keskitettyä hallintoa. No sotakoneisto on osa elinkeinoelämää ja monen yrityksen hyvä bisnes. Joten Venäjän muuttuminen ei olekaan kaikille mieleinen toive. Hyviä tuloja nauttiva armeija on lisäksi hallintokoneiston viimeinen takuumies, poliisivoimien jälkeen. Poliisivoimissa ei voi niin tehokkaasti rangaista niskuroijia kuin armeijassa. Siksi se on niin tehokas myös sisäpolittisesti ääritapauksissa.

    On mielenkiintoista, että meidän itärajastamme maailma muuttuu arvaamattomaksi. Tunteiden ohjaamaksi, tunnemuutoksille alttiiksi alueeksi. Idässä vasta Japani on ajattelultaan lähellä länsimaista. Etelässä Valimeri muuttaa kaiken. Pallollamme on todella pieni alua terveesti, tai melkein terveesti ajatteleville ihmisille. Ja nekin tuhrivat alueensa kohta elinkelvottomiksi hyvinvoinnin nimissä.

  6. Erkki Strömberg sanoo:

    Eero sysää asian Venäjän asiaksi unohtaen miten suomalaiset siihen voivat vaikuttaa.
    Meillä suomalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa miten Venäjä itse itseään yhteiskuntana kehittaa eikä meillä ole pienintäkään mahdollisuutta vaikuttaa kuka Venäjällä valitaan presidentiksi.
    Vaikuttamisena en pidä rukoilua, enkä edes tiedä pitäisikö rukoilla luterilaista vai ordotoksista Jumalaa tässä tapauksessa. Lopputulos on kumminkin varsin heikko valitsipa kumman tahansa.
    Suomen presidentin valintaan voimme vaikuttaa ja jos emme antaisi ensin median kaiken viihteen voimalla meihin vaikuttaa voisimme jopa joskus äänestää ihan järkevästikin.
    Olipa Venäjällä millainen hallinto ja presitentti tahansa he tulevat seuraamaan mitä suomalaiset tekevät. Jos harjoitamme vihamielistä politiikkaa, veljeilemme Naton kanssa ja laskemme niiden joukkoja maahamme olemme taas lähempänä konfiktia kuten menneinäkin aikoina.
    Tällaista politiikkaa voimme vastustaa Suomessa muutoinkin kuin iltarukouksissamme.
    Valinta on meidän, toivottavasti emme taas valitse väärin!

  7. Eero Heikkinen sanoo:

    Luterilaisilla ja orttotokseilla on sama Jumala. Ero on vain siinä miten olemme Häneen tutustuneet. Venäjälle itselleen olisi eduksi mikäli heidän hallintotapansa ja kansan ajattelu muuttuisivat todellisuuspohjalle. Kyllä kannattaa rukoilla muutoksen puolesta. Se on arvaamattoman suuri voima, vaikka emme sitä heti huomaakaan. Tai emme halua tunnustaa.

    Venäjän muutos toisi helpotusta meille ja muulle maailmalle. Se olisi meidän kaikkien etu. Mutta muutosta kaipaisi myös meidän ajattelumme. Olemme ajautuneet kauaksi todellisuudesta ja totuudesta. Elämäntyylimme ei kestä syvenpää tarkastelua. Mutta pintaliidon läpi näkee todella huonosti.

    Huomaan, että tunnet uskontoa aika hyvin ja uskonnon voimaa. Vain sen tosiasian myöntäminen puuttuu.

Jätä kommentti

css.php