Kallis Sale!

Helsingin Sanomat julkaisee varsin havainnollisen kaavion valtion tulo ja meno arviosta. Tänä vuonna ma 8.1. Siitä on helppo tarkistaa mikä on minkin meno/tulo erän suuruus ja ennenkaikkea saa käsityksen minkä verran se on koko meno/tulo luokan sisällä kussakin ministeriössä.

Tämän vuotinen korotus koko budjetissa 55,774 miljardia euroa, mrd. € on maltillinen vain 0,5 %.

Huomioni kiinnitti presidentin kohonneet kulut, nousua edellisetä peräti 39,4 %.

Presitetti-intitutio syö valtion varoja kuluvana vuonna 19,1 M€, miljoonaa euroa joka jakaantuu: Kanslia 16.2 M€, Vierailu, kokous ja käyttömenot 2,9M€

Meille kansalaisillehan on syötetty jotta Sale säästää, ei nosta edes koko pakkaansa jonka saa verottomana. Se olisi 160000 € vuodessa mutta Sale tyytyy 126000 €.

Tosin tuo 34000 € jonka Sale antaa ymmärtää säästävänsä valtiolle tuhlaa muu orkanisaatio presitentin ympärillä. Joka vuosihan määräraha käytetään loppuun kuten kamreeri hyvin tietää.

 

4 kommenttia artikkeliin “Kallis Sale!”
 1. Nimetön sanoo:

  Jos nykyiset eurot muutettaisiin yht` äkkiä markoiksi, me vallan kauhistuttaisiin. Minusta tunttuu kuin meidän inflaatiotietoisuus olisi euron myötä kadonnut. Markka-aikaan satasella sai kasan, viikon tarpeen, ruokaa. Kahdella sadalla sai jo törsätä. Nyt satanen, euroina, ei oikein yllä samaan tasoon. Inflaatio saataakin olla maailman suurin talousvaikuttaja. Paljon ohi Trampin tai tuon Kiinan presidentin ”Tao Taon” tai näiden kahden mahtimaam yhteensä. Inflaatio juoksuttaa meitä ja kaikkia maailman mahtavia ja rikkaita. Inflaation vauhdissa on pysyttävä tai käy huonosti. EKP nyt ei inflaatiota myönnä ainakaan euron aiheuttamaa. Vaikka se toimillaan huutaa sitä kaiken aikaa avuksi syytämällä rahaa markkinoille.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Tuosta edellä olevasta kommentista jäi nimi. Harvapa se nimetön on paitsi yksi vasemman käden sormi. On hyvä panna ajatuksensa alle puukstaimet.

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Nimellä tai ilman, mutta miten tuo liittyy pohjakirjoitukseen, jäi minulle arvoitukseksi?

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Liittymäkohta pääkirjoitukseesi on heiveröinen. Kuvaa kuitenkin kustannuksia, jota Sinäkin ajoit kai takaa. Meiltä on hämärtynyt hintatietous, kustannustietous, kulutustietous. Markoiksi muutettuna se ehkä palautuisi. Ehkä tuon kustannustiedottomuuden vaivan korjaa tuleva inflaatio, Inflaatio, jonka tämänpäiväisten uutisten mukaan on heräämässä eloon. Kun luvut nousevat kyllin suuriksi niihin reagoidaan. Ihmisen ajattelu kulkee tuollaista rataa.

  On mukava kun tällaista sanallista ”miekkailua” käydään tällä palstalla, kun muuten on niin hiljaista. Toivottavasti porukka palaa vaikka olisivat jäseninä muissakin yhteyksissä.Kaikkihan ovat monessa rekisterissä. Valtion, kunna, sairaanhoitopiirin, kirkonkin, urheiluseurojen ja erilaisten harrastepiirien jäseninä.

Jätä kommentti

css.php