Turvallisuudesta?

Nuorempi tyttäreni on taiteellinen, hakeutui Hyvinkään taidekouluun ja sitä tietä myös asumaan ”omilleen” opiskelijasoluasuntoon Hyvinkäälle. Oli eilen illalla lähtenyt kuvaamaan revontulia ja hakenut paikkaa jossa ei katuvalot häiritse. Sieltä sitten oli jokin ”hemmo” lähtenyt seuraamaan, ilmeisesti aika arvokkaan kameran toivossa ja seurannut pitkään. Tyttäreni oli koittanut eksyttää seuraajaa ja soittanut jo hätäkeskukseen, jossa ei kummemmin oltu asiasta kiinnostuneita oltu. Viimein seuraaja oli jo tarttunut kiinni, onneksi oli jo ehditty omakotialueelle ja tyttäreni oli käyttänyt kaikki voimansa lujaa huutamiseen, jolloin seuraaja oli herpaantunut ja tyttö pääsi karkuun. Onnellinen loppu kun sai vielä oman naapurinsa pyydettyä tulemaan vastaan ja tukemaan kotiintuloa. Aamulla tytär kävi poliisiasemalla tekemässä ilmoituksen tekijästä hyvin tuntomerkein.

Miksi kerron tällaista, perhekohtaista?

Ministeri Räsäsen tyttäreltä vohkittiin taannoin polkupyörä. Ministeri kovisteli jo muutaman päivä päästä miksi pyörää ei ole löydetty?

Eilen illalla tv2 klo 21 alkaneessa ajankohtisohjelmassa kerrottiin Suomen valtion antaneen 100 000 euroa Helsingin Juutalaiselle seurakunnalle turvallisuuden varmistamiseen! Ohjelmassa ei kerrottu miten rahat on/tullaan käyttämään. Ei myöskään miten turvallisuus on ollut käytännössä uhattuna.

En tiedä mitä ”uhkaa” Hesa juutalaiset ovat kokeneet, ei siitä ainakaan julkisesti ole kerrottu, tavistasosta kertoo tyttäreni kokemus ja etenkin sen vähättely niin 112 kuin poliisiasemallakin.

Kas kun ei ollut ministerin lapsi?

Voisiko ministeri Räsänen kertoa miksi vain juutalaisia suojellaan?

4 kommenttia artikkeliin “Turvallisuudesta?”
 1. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Eki!
  Hyvä kysymys.
  Jos sisäministerinä olisi ollut Kari Rajamäen kaltainen sinnikäs asiantuntija,
  ei häntä olisi vietty kuin litran mittaa.
  Rajamäki ei sinisilmäisyyttään vaarantaisi
  kansalaisten sisäistä turvallisuutta kautta maan.
  Eipä olisi ylityöllistäviä kenttäväen kutistamisoperaatioita,
  ei Miekkalinnan kaltaisia mokia.
  Päkä olisi ehkä paremmin pärjännyt terkkaripuolen ministerinä.
  Ymmärrän huolesi Eki, Suomi on globalisaation myötä,
  saanut sen pimeän puolen kylkiäisenä.
  Riitta

 2. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Ekku!
  Kansanedustaja Soukola taannoin lipsautti, että ministereitä ja heidän perheitään pitää vahtia valtion puolesta. Stubb pillastui. Kuitenkin raamirahat ovat olemassa, joten joku muu saa turpaansa täysin vapaasti.
  Pitäisikö tämä valtiollinen huolenpito korvamerkitä erikseen, ja tavallisen rahvaan turvallisuus taata omalla momentilla? En tiedä, mutta turvallisuuden tunne on kansan keskuudessa vähentynyt.
  Toivottavasti tyttäresi unohtaa koko asian ja uskaltaa liikkua kuten ennenkin. Helppo on neuvoa.
  T. Hessu K.

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Riitta!
  Nyt ei ollukaan kyse mistään ”globalisaatio” hemmosta vaan ihan suomi-juntista. Ymmärrän yskäsi, sinnehän kaikki tällaiset tapaukset halutaan suunnata. Ny meni ohi!
  Huolestunut olet jotta jotkut käyttää tilanneta hyväkseen ja rahastaa meitiltä veroeuroja.

  Heikki!
  Et ollenkaan pohtinut miksi juutalainen seurakunta sai 100 000 euroa johonkin itsensä suojeluun vaikka Sysse ei ole edes ministeri. Poliitikkojahan on aina suojeltu, varsikin jos ovat ministereitä, jos vaan itte tahtovat. Mukavampihan se on ministeri kyydillä kotiin tulla kuin julkisilla. Vois vaikka joku ”urpo” tunnistaa ja alkaa juttelee, pahinta jos vaikka sattuu olee tää jututtaja vähän fiksumpi ja muut ympärillä sen huomaa, voi jee. Sitähän ei tapahdu ministeriautossa ja aina voi keksiä kuinka ei voi ny julkisilla kulkea jne.

  Aikoinaan 70-80 luvulla joskus, pääministeri Kalevi Sorsa ja kommunisti-johtaja Aarne Saarinen tulivat Pasilan konepajalle työajan jälkeen vaalitilaisuuksiin ja ei yhtään turvamiestä ollu mukana. Sorsa oli sentään silloinkin pääministeri.
  Nää ”toverit” ei duunareita pelänny, nyt taitaa olla toista niin Bemareilla kuin Vassareilla.
  Oma on häppeensä!

 4. Suomessa on oikeuslaitos, poliisi, tulli ja rajavartiosto turvanamme.. noin periaatteessa.

  Poliisin tärkein tehtävä on kytätä tienvarsilla siinä tarkoituksessa, ettei vaan kukaan maan kansalainen syyllistyisi ylinopeuden ajamiseen, turvavöittä ja kännykkään puhuen. Ja jos , niin sakottaa viimesen päälle.

  Tullin tärkein tehtävä on taasen vahtia tarkkaan ettei vaan missään tapauksessa matkaileva suomalainen tuo liikaa viinaa tai kaljaa tahi tupakkaa maahan matkallaan!

  Rajavartijoiden tärkein tehtävä on istusia kopeissaan katselemassa kun shengenalueen matkaajavirta menee ja tulle maahan tai maasta.

  Ja jos käy niin että joitain oikeita rikollisia saadaan joskus vahingossa kiinni, sitä varten on oikeuslaitos joka tuomitsee roistoille ehdollisia tuomioita, ettei vankiloihin muodostu tungosta, ja ettei vankeinhuolto tule maalle liian kalliiksi, kun nyt kohta vankien palkkaakin pitää nostaa 10-20%

  Hätäkeskuksen työntekijät usein tuonkaltaisen hätäpuhelun tullessa lähtevät siitä ajatuksesta, että ”jospa tää onkin vaan ylireagoivan nuoren pilasoitto” ja priorisoivat puhelun odottamaan ei tärkeänä tai kiireellisenä.

  Jos Päivi Räsäseltä tai joltain muulta ministeriltä tai kansanedustajalta pöllitään jotain, tai muuta palvelua he tarvitsevat, vaikkapa sairaanhoitoa, niin se kyllä ylittää tavallisen kansalaisen tarpeet…

  Jotta muistakaahan kun äänestätte, kuka mitäkin on tehnyt maan eteen viimeisten 4 vuoden aikana, mutta älkää arpoko hatusta tai nopalla sitä jolle äänen oikeasti annatte!

Jätä kommentti

css.php