Eipä tätä usko erkkikään!

Kuinka se palautteen vastaanottaminen on niin vaikeaa?

Lammilla sattuu ja tapahtuu. Kun kuntaliitos HML:n siunattiin poistettiin vahvuudesta yksi pidetyimmistä, ahkera ja tunnollinen liikunnanohjaaja Kimmo Kouru. Tänä talvena on vuorossa ollut Lammin ulkoliikuntapaikkojen hoitaja Pertti Lahti.

Molemmat ovat poistuineet omasta tahdostaan kyllästyttyään ”pikkupomojen” niuhotukseen. Molemmat olisivat halunneet jatkaa työtään jos esimiehet olisivat hiukankin arvostaneet työtekijäänsä ja neuvotelleet asiasta. Perttikin yritti kokonaisen vuoden sopia mitä tehdään ja miten. Esimies ei osannut asiaa ratkaista. Työ kyllä kelpasi mutta kun sitä ei olis saanu tehä?

Molemmat siirtyivät toiseen kaupunkiin vakityösuhteeseen suoraan Lammilta.

Miten on sitten hommat jatkuneet?

Liikuntapaikoja hoitamaan haettiin kortistosta pitkäaikaistyötön valtion rahoilla jatkamaan Pertin työtä. Palkkarahat on pudjetoitu, kukahan ne nyt nostaa?

Katsekin jälkeä ns. Sinkkilän pellolla Hakkalan koulun läheisyydessä jota pidetään kunnossa koululaisia varten. Se on kylläkin ainoa paikka Lammilla hoidetuista laduista joka on ns vanhuskelpoinen. Konnarin ja ex ystävähiihtoladun reitit ovat liian mäkisiä ja mutkaisia vanhoille ja muuten vajakeille. Luistelubaanaa oli kyllä tampattu monta metriä leveästi mutta latu siihen vain toiselle puolen ja niin reunaan jotta toinen sauva umpihangessa. Pahinta oli jotta jokaisen mäen alla jyrkkä mutka, kuin tahallaan. Olis siinä pellolla tilaa vetää vähän jouheemminkin. Tarkkaa työtä on tehty jotta on saatu latu osumaan kiinteistän metalliselle rajapyykille, siellä se suksiuran pohjalla oli!

Yritin tästä hieman palautetta ko tekijöille ja esimiehille antaa.

Olipas kimurantti tehtävä. Kaksi vuosikertaa Hämeenlinnan omaa palvelu ja puhelinluetteloa ei kertonut mitään vastaavaa ulkoliikuntapaikoista. Olin kuullut jot se on jokin ”Kuvajan firma” kun niistä vastaa mutta kaupungin keskus ei hänen numeroaan suostunut antamaan vaan tarjosi jonkun ”yleisen palautepuhelin numeron”. Sinnepä sitten soittelin monta kertaa ja kukaan, paitti automaatti ei vastannut. Keskuksen kimppuun taas ja viimein sitäkautta Kuvajan sijaiselle joka sanoi jottei tiedä Lammin laduista mitään eikä suostunut asiaani kuuntelemaan. Taasen sitte keskuksen kautta valituspuhelimeen johon sitten vastasi taas uusi mies. Kuunteli ja antoi Kuvajan työnumeron kehoittaen soittaa hälle huomenna. Kysyin eikö he ole puheväleissä kun nyt jo kolmannelle minun täytyisi sama asia kertoa.

Odottelin päivän ja soitin Kuvajalle. Olin kuulema ensimmäinen kun antoi negatiivista palautetta Lammin laduista. Oikein mulle luettiin sähköposteja joita aiemmin oli saatu. Taisivat olla ajalta jolloin Pertti Lahti hoiti latuja?

Kysyin oliko uutta työntekijää opastettu? Oli oikein monen miehen voimin, vastatiin.

Kysyin oliko jälkeä käyty kattelemassa? Ei?

Lammin Seolla kuulin jotta Lammin kunnasta jäi viisi miestä Lammille töihin ja heillä on kuusi pomoa?

Luulisi siitä jonkun joutavan hieman uuden kundin perään kattelee.

Mutta kun ei osata niin ei osata, ja sitten vaan vittuilemaan alaisille!

Tänään ajattelin kertoa tapahtuneen myös kaupungin hallituksen puheenjohtajalle. Hänhän on ehdottanut jotta nää hommat hoidetaan talkoilla, tosin ei itse vaan vaatinut jotta muut niin tekee. Lieneekö saanut edes miestään liikkeelle.

Hän ei halunnut kuunnella, sanoi vain: Erkki, minä en keskustele Sinun kanssasi!

Että silleen ja vielä eduskuntaan!

10 kommenttia artikkeliin “Eipä tätä usko erkkikään!”
 1. Lauri Kivimäki sanoo:

  Tämähän on juuri Hämeenlinnan tauti. Jos et ole valtaeliitin ja heidän hännystelijöidensä kanssa samaa mieltä sinut leimataan heti perussuomalaiseksi narisijaksi (hyvä ettei idiootiksi). Niin kauan kuin tästä asenteesta ei päästä eroon, ja tapahtuneet mokat hyväksytään sekä itsekritiikki puuttuu ei Hämeenlinna lähde kehittymään. Huonoin hallintomallihan on: työntekijä nuolee lähimmän esimiehen peffan, hän taas seuraavan ja seuraava jne. En sano, ettei näin syntyisi hyvääkin jälkeä, niissä vaan huono jälki tuppaa peittymään. Näistä organisaatioista tuppaa vaan hyvä aines häipymään muualle. MOT.

 2. Antti Sulonen sanoo:

  On siinä taas päässyt valituksen sankari vauhtiin.

  On aivan oikein ettei kansanedustajehdokas keskustele minkään kyläpahasen laduista. Kiitos siitä Sarille.

  Vai, että osui sauva ihan umpihankeen, voi voi voi voivoivoivoivoi.

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Kiitos Antti!
  Mielipiteenne ei ole minulle lainkaan tärkeä, enkä anna sille mitään arvoa, jatka vaan omaa rataasi.
  Hyvää lauantai-illan jatkoa!

 4. riitta.nyqvist sanoo:

  No mutta Antti, tuota, mitä kutsut ”valittamiseksi,”
  itse kutsuin firmassa arvokkaaksi palautteeksi.
  Olipa kyseessä kunta tai bisnes, asukas-/asiakaspalaute on kullanarvoista.
  Varsinkin kun halutaan parantaa palveluja tms.
  Nähdäkseni Erkki lähestyi Rautiota kunnanhallituksen pj:na,
  ei kansaned.ehdokkaana.
  Ko. asemassa pitäisi olla kiinnostunut myös ”kyläpahasen” latujen hoidosta.
  Varsinkin kun on urheiluihmiseksi ja asukkaiden
  liikkumisen aktivoijaksi itsensä profiloinut.
  Riitta

 5. Lauri Kivimäki sanoo:

  Jos ei saa hoidettua asioita paikallistasolla, asemasta, sukupuolesta ja puoluekannasta huolimatta on aivan turha pyrkiä kansanedustajaksi. Tosin eihän sielä ole nytkään kaksista porukkaa.

 6. Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Lauri ja muut!

  Olen tavannut Sarin useasti ja aina keskusteltu HML-asioista. Nyt hän oli Tuulosen kauppakeskuksen lähiruokatapahtumassa kauppaamassa spettijauhoja ja itteesä. Minähän toimin kuten ennekin, eli tungin juttusille. Tää tapaaminen helpotti, nyt ei enää tartte jutella, hänhän kieltäytyi keskustelemasta kanssani. Minua ei tartte kahta kertaa kieltää!
  On muuten eka Arkadialle pyrkivä joka itte valkkaa kenen kanssa edes keskustelee, sitä kyllä ihmetteli istuva kansanedustaja Kalle Jokinenkin. Hänen kanssaan asiasta juttelin, ”taitaa rouvan hermot olla kireenä, ei sitä tollai pitäs suhtautua jos eduskuntaan aikoo”, viisasi Kalle ja antoi kynän ja kivasti tervalle tuoksuvan avaimen perän.
  Niistä Kallele kiitos, Sarilta sain vain ”pullanmuruja”.

  Tää on äänestäjien kulta-aikaa. Vaalienalusaika. Voi pettää itteesä kuvittelemalla jotta ne vielä yhtä innokkaana kuuntelis tavallisten immeisten asioita kun Arkadialle pääsevät, mutta sehän on ”yleinen harhaluulo”.
  Sari on linjansa valinnut, kaupunginhallituksen puheenjohtajanakin suostuu vai käsittelemään virkamiesten valmiiksi pureskelmaa moskaa, ei mitää hajua suurista linjoista. Hänesta tulle kuuliainen napinpainaja eduskuntaan jos sinne pääsee, ei mitään pelkoa puoluejohdolle, jotta hän omilla aivoilla ajattelisi.

  Antti on kovasti paimentanut jotta muut ymmärtäisivät lukemansa, itsestä ilmeisesti viis.
  Lukases pohjakirjoitus uudelleen ja mieti mikä oli sen perimmäinen sanoma, jollet sitä hiffaa ei se mulle yllätys ole ja saathan toki jatkaa nälvimistä palstallani, en ole kuin Marjatta joka sensuroi palstansa ja tarkastaa jokaisen inahduksen.
  Blokin kirjoittajahan voi valita tarkastaako, sensuroiko vai kieltääkö jotain nimettyjä kokonaan kommentoimasta palstalleen. Minä en sensuroi enkä tarkasta, on kommentoijan oma asia jos tyhjyytensä haluaa julkituoda, siitä vaan, antaa palaa!

 7. Sari Rautio sanoo:

  Morjens!

  Ihmisten tapaaminen on mielenkiintoista. Eilen Tuulosessa oli tosi paljon erilaisia keskusteluja, palautetta, ajatuksia, ideoita ja isommista sekä pienemmistä asioista rupattelua. Liki kaikki keskustelut sujuvat yhteisymmäryksessä, keskustelukumppania kunnioittaen. Tosi paljon tulee palautetta kaupungin ja sen kumppanien toiminnoista. Laduista ja luistelukentistä jutellaan aina koko talviaika.

  Minä tarjosin Erkille sämpylää, ja tervehdin tavanomaisesti. Hän kertoi tarinansa, taas on kaupunki mokannut Lammilla kun hyvät ihmiset kaikkoavat töistä. Hän kertoi sen myös toisen kerran, kiihkeämmin, vähän lähemmäs astuen ja niin että myös läheltä seuranneet huomasivat tilanteen. Kuuntelin ja totesin että selvä, kiitos tiedosta, enää en tästä tässä puhu ja astuin kauemmaksi tilanteesta. Palaute on siis otettu vastaan. Hyvä että Kallen kanssa juttu meni mukavammin, Kalle on fiksu mies.

  Siitä olen samaa mieltä Erkin kanssa että ikävä mieli jäi tapahtumasta. Yritetään ensi kerralla taas paremmin.

  Itse asiasta, hyvistä työntekijöistä kannattaa pitää kiinni ja palautteen saaminen on tärkeää. Vien palauttetta eteenpäin. Ladut taitavat tänään viimeistään sulaa, mutta aika paljon on tullut palautetta että aika hyvässä kunnossa on niitä onnistuttu pitämään. Kuvajan Jukalle ja kumppaneille kiitos siitä.

  Sari

 8. Fil. kand. sanoo:

  Sari Rautio, olet perustanut yrityksen nimeltä aidosti ja avoimesti OY ja jättäytynyt ilmeisesti lasten liikunnan tuki ry .stä pois. Kysyisinkin ostaako Hämeenlinnan kaupunki palveluitasi ja jos niin minkälaisella volyymillä. Jos et kiireiltäsi kerkeä vastaamaan, niin voihan esimerkiksi kari Ilkkala vastata puolestasi kun hänellä tuota tietoa näyttää riittävän.

 9. Sari Rautio sanoo:

  Hei fil kand,

  en ole koskaan ollut työssä Lasten liikunnan tuella, hallituksen jäsen ja puheenjohtaja kymmenisen vuotta. Tietosi ovat oikeat niiltä osin että en ole siellä enää mukana. Hämeenlinnan kaupunki ei osta palveluitani, toimin pääkaupunkiseudulla, sen mitä politikoinnilta ehdin.

  Liikuntaterveisin,
  Sari

 10. Erkki Strömberg sanoo:

  Sari ”firman” toimialailmoitus kertoo:

  (Päivitetty: 11.02.2013)
  Yhtiö harjoittaa sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialan koulutus- ja konsultointitoimintaa. Yritys voi myös omistaa ja hallita kiinteistöjä sekä käydä kauppaa osakkeilla ja muilla arvopapereilla. Yhtiö voi harjoittaa muutakin laillista liiketoimintaa.

  Herää kysymys mitä varten?
  Onko tämä kopioitu Laura Rädyltä puoliviikko palkkaa varten hallituksen puheenjohtajan pestistä ja monia muita kokouspalkkioita varten?

  Olet kovasti pfofiloitunut kaupungin töitten tekemisistä talkoilla. Olisiko joskus aikaa harkita jospa siellä ”yläpäässä” tehtäiskin talkoilla tai ihan ”järjellisellä” kokouspalkkiolla kokoukset yms.

  Mitäs jos sopisitte jotta kokous kuin kokous, hallitus, valtuusto lautakunnat, maksetaan kokoukselta 20 e kahteen tuntiin saakka tän jälkeen 10 e täyttynyt tunti. Ei mitään puolueveroja, hankkikoot puolueet omat rahansa itse.

  Samoin jostai puheenjohtajuudesta ei makseta mitään palkkaa, sehän on luottamustoimi.
  Kyllä ennenkin ehdittiin ja jaksettiin vaikka politiikka ei rahasampo ollutkaan.

  Etoo nuo tuollaiset Sampsa Katajan lausunnot kansanedustajan palkan pienuudesta, ei sinne pakko ole tunkea jos sillä ei elä tai vähemmällä!

Jätä kommentti

css.php