Eipä tätä uskoisi erkkikään!

Pääministerillä puheenaiheet

Olemme saaneet uutisvälineistä tietoomme kuinka pääministerimme on taas maailmalla möläytellyt. Hän meni ”ryssäkammoisena venäläispeloissaan” kyselemään: ”Mitäs venäläisiä kulututavaratuotteita käytätkään?”

Kun hänen maailmankuvansa rakentuu ainoastaa jatkuvaan kasvuun ja turhakkeiden kulutukseen , hän ei nää asian oikeaa laitaa, vielä vähemmän vasenta!

Luulin jo kun sähkö/patteri käyttöinen samppanjavispilä ja hilseimuri tulivat markkinoille jotta viimeisetkin turkakkeet olis jo keksitty. Olin väärässä, yhä kiihtyvällä vauhdilla markkinamiehet keksii mitä ihmeellisimpiä vempaimia joita sitten ilman et voi elää, katsottuasi vaikkapa jonkun uuden elokuvan jonka kautta piilomainostetaan turhakkeita.

Jos kaikki tämä panostettaisiin johonkin järkevään saattaisi ihmiskunta vielä pelastua.

Entä jos venäläiset onkin keksineet jotta noita vimpaimia joita ”kansa” kaipaa saa halvemmalla ostamalla ne ulkomailta kuin luomalla omaa teollisuutta alalle. Samalla voi hieman säädellä jonkun valtion rahavirtoja, onhan tämän alan teollisuus keskittynyt tiettyihin maihin. Suurostajana he saavat varmaan tuotteensa tukkuihinsa halvemmalla kuin me suomalaiset.

Mitäpä jos laajennamme pääministerimme kysymystä hieman? Jospa kysymme kuinka moni suomalainen asuu venäläisen/neuvostoliittolaisen keksinnön/idean varassa?

Mitäpä vastaisitte tähän?

Venäläistä keksintöä on esimerkiksi rakennusteollisuudessa harjateräs ja elementtirakentaminen. Harjateräshän on tuota eritavoin ”nypytettyä” terästä jota betoniin piilotetaan jotta siitä saadaan kantavaa. Elementtirakentaminen on taas tätä tuotantotapaa jossa osat tehdään tehtaissa talo/rakennus kootaan kuin palapeli. Pisimmälle idean on suomessa vienyt Teijo-Talo joka toimittaa pienemmät omakotitalot aivan kokonaisina tontille, suuremmat 2-x osassa.

Minusta nyt vastaus kääntyy niinpäin jotta saa oikein hakea kukas asuukaan ilman näitä ideoita rakenetussa talossa? Hesan keskuspuistoon ”syrjäytyneen väestönosan” rakentamia koijia ja telttoja en tässä yhteydessä kodiksi laske.

Kummassa näet enenmmän järkeä turhakkeiden markkinoinnissa vai järkiratkaisusuissa rakentamisessa?

 

 

3 kommenttia artikkeliin “Eipä tätä uskoisi erkkikään!”
 1. Nimetön sanoo:

  Moro Eki!
  Eiköhän kestävän kehityksen tie ole vastaus kyssäriisi.
  Luettuani noita Stubbin aivopieruja jälleen kerran,
  aattelin ehdottaa hänen neuvonantajilleen
  ulkomaan matkatarpeiksi roudarinteippiä,
  jolla pahimmat uhot hoidettaisiin.
  Stubb mm. ”Nimetkää yksikin venäläinen tuote?”
  Telluksen joka kolkassa tunnetaan se kuuluisin AK-47.
  Itselläni sitä ei ole, sensijaan on äidiltä tyttärelle loputtomiin periytyvä
  valurautainen paistinpannu.
  Turhakkeita ehkä, mutta ni nam, venäläinen skumppa, kaviaari, limppu, suolakurkut…
  Ihmettelen sitä intoa, millä hehkutetaan länsimaisen kulttuurin kaikkivoipaisuutta,
  kun pureudutaan syvemmälle USA:n ”kulttuuriin,” ei kivalta näytä.
  Itse liputan uhanalaisen lajin,
  pohjoismaisen kulttuurin puolesta,
  sen yskivänäkin toimivaa demokratiaa.
  Stubb ei tunnu sille painoarvoa antavan puheissaan.
  Riitta

 2. Erkki Strömberg sanoo:

  Arvoisa X
  Jep, kalasnikovilla on ratkaistu asiat niin Saksan kanssa itärintamalla kuin myös Jenkkien kanssa myöhemmin Vietnamissa. Sotilaspoliisi poikani sanoi sen olevan maailman tehokkain ja tulivoimaisin sarjatuotteinen käsiase.

  Eihän kauaa ole kun Stuppi möläytti Pohjoismaitten neuvostossa puheensa jälkeen; ”Voi vittu ei vois vähemmän kiinostaa” joka karkasi avonaisen mikin kautta julkisuuteen. Että sellainen ”suurmies” meillä pääministerinämme!
  Hällehän tärkeintä on tiedottaa julkisuuten missä milloin juosta remputtaa!

 3. Nimetön sanoo:

  Moro Eki!
  Kommentoin yllä omalla nimelläni, oikullinen bitti-taivas olikin tehnyt siitä nimettömän.
  Oletan ettei Stubbin harkitsemattomat aivopierut saa aplodeja Mäntyniemen herralta.
  Diplomatia on vaikea taitolaji, sen taitavat kokkaripuolueesta
  pressa ja Etyjin pj. Kanerva kiitettävästi.
  Riitta

Jätä kommentti

css.php